The London School of Economics and Political Science

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

The London School of Economics and Political Science (LSE) er et av de fremste samfunnsvitenskapelige universitetene i verden.

LSE ble grunnlagt i 1895 og var hjernen til Sidney Webb (1859-1947) støttet av sin kone, samfunnsetterforskeren Beatrice Webb (1858-1943), statsviteren Graham Wallas (1858-1932) og skribenten G Bernard Shaw (1856 -1950) var alle fire medlemmer av Fabian Society. William Hewins (1865-1931), en økonomisk historiker, ble utnevnt til den første direktøren.

Fra starten var skolen åpen for menn og kvinner og ønsket elever fra utlandet velkommen. Skolen var opptatt av å gi studentene "vitenskapelig opplæring i metoder for utredning og forskning" og ressurser til forskning, og i 1896 grunnla den biblioteket, kjent fra 1928 som British Library of Political and Economic Science.

I dag har LSE vokst til å bli et av de fremste samfunnsvitenskapelige universitetene i verden, sammen med Harvard, UC Berkeley og Stanford. Med 23 akademiske avdelinger, 22 forskningssentre og mer enn 4 millioner trykte bibliotekartikler, ble LSE rangert som 2. plass i verden for samfunnsfag (QS World University Ranking 2017-2018). 50 prosent av LSEs forskning, en høyere andel enn noe annet britisk universitet, har konsekvent blitt tildelt den høyeste 4 * -vurderingen, klassifisert som 'verdensledende'.

Med mer enn 300 offentlige foredrag og foredrag har kalendere for våre offentlige arrangementer inkludert foredragsholdere som Nelson Mandela, Dalai Lama, Sheryl Sandberg, Angela Merkel, Bill Clinton, Juan Manuel Santos, borgermester i London Sadiq Khan, Vivienne Westwood og andre fremtredende personer av samfunnet og politikken.

LSE-opplevelsen er skammelig urbane og storbyområder; vi er kjernen i ting, både intellektuelt og fysisk. Vårt sentrale campus i London ligger vegg i vegg med Royal Courts of Justice-bygningen, mens finansdistriktet, Westminster og Houses of Parliament og Covent Garden alle er innen rekkevidde.

Et spesialistuniversitet med internasjonalt inntak, strekker seg fra LSE fra det sentrale London-campus til hele verden. Skolen har et kosmopolitisk studentorgan, med rundt 11 800 heltidsstudenter fra 133 land og mer enn 100 språk som snakkes på campus. Vårt globale Alumni-samfunn teller 148 000 aktive alumner i 200 land over hele verden og 100 land- og spesialinteressegrupper som gir muligheter for nettverksbygging og profesjonell utvikling. I tillegg trekkes omtrent 46 prosent av våre ansatte på drøyt 3.300 fra land utenfor Storbritannia.

Våre veiledende prinsipper

Visjonen vår er klar, men det er utfordringer å overvinne: vår verden står overfor økonomisk usikkerhet, politiske splittelser, sosiale transformasjoner og en tidevann av anti-intellektuell stemning. I denne sammenhengen er våre ledende prinsipper avgjørende og vil forme beslutningen vår i årene fremover.

Opprettholde dyktighet gjennom et inkluderende og mangfoldig samfunn

Vi vil trekke sammen talent fra alle steder og bakgrunner, diversifisere fakultetet vårt og utvide tilgangen for studenter for å sikre at LSE er et levende og stimulerende sted å jobbe og studere, der forskjellige perspektiver trives gjennom robust, men respektfull debatt.

Utvid virkningen og rekkevidden

Vi vil bruke vår innkallingsmakt for å bringe globale ledere, innovatører og endringsskapere sammen for å takle vanskelige problemer og gi en meningsfull fordel for enkeltpersoner og samfunn i alle deler av verden. Vi vil samarbeide med lokale, nasjonale og internasjonale partnere for å knytte nye forbindelser og utfordre gamle tanker om å involvere våre alumner, venner og partnere i debatten.

Sikre en bærekraftig fremtid

Vi vil lede an i å bygge en bærekraftig fremtid for samfunnsvitenskapene, ved å opprettholde strenge utredningsstandarder, sikre midler til forskning og stipend, diversifisere inntektene og utnytte ressursene våre best mulig.

LSE 2030

Strategien vår legger ut føringsprinsipper og forpliktelser som vil hjelpe oss med å forme verdens fremtid, og oppnå vår ambisjon om å være den ledende samfunnsvitenskapelige institusjonen med størst global innvirkning.

LSE åpnet dørene i 1895 med tre rom og 200 studenter. I dag studerer mer enn 11 000 studenter for grader på det sentrale London-campus, mens mer enn 40 000 flere lærer på campus eller eksternt. Men mens mye har endret seg, forblir en ting konstant: vårt engasjement for den opprinnelige visjonen om LSE, som 'et fellesskap av mennesker og ideer, grunnlagt for å kjenne til årsakene til ting, til forbedring av samfunnet'.

Når vi ser på fremtiden, gjør vi det som en internasjonalt anerkjent institusjon, med et rykte for dyktighet innen undervisning, forskning og samfunnsengasjement i samfunnsvitenskapene. Det som skjer på skolen har potensial til å endre seg i verden - og i disse turbulente tider trengs det samfunnsfag mer enn noen gang.

Som en stolt LSE-alumna er jeg utrolig beæret over å ha ansvaret for å lede skolen og bidra til å forme fremtiden. Jeg liker LSEs mulighet til å lede som et eksempel gjennom de kommende årene, og å bruke våre unike styrker til å aktivt bidra til positiv forandring i verden.
Minouche Shafik
LSE-direktør

Studentlivet

LSE har ett campus i London sentrum nær Themsen, Covent Garden og Theatreland, Royal Courts of Justice og mange andre Londons severdigheter. Alle bygningene våre ligger i de samme gatene, noe som betyr at campus har et virkelig fellesskapsfølelse. Det er også mange støttetjenester for å sikre at du får mest mulig ut av LSE-opplevelsen.

Steder

Holborn

Address
Houghton Street
WC2A 2AE Holborn, England, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland