Les den offisielle beskrivelsen

Etablert i 1924, Lille Graduate School of Journalism (ESJ Lille) er en av de første profesjonelle skoler for journalistikk opplæring i Europa. Hun er den eldste av de 14 skolene anerkjent av yrket i Frankrike.

Fyret utdannet ved skolen, de eldste, gyldig to års skolegang for 60 elever. Det første året er Polymedia (radio, TV, aviser, byrå, web) og den andre er spesialiserte. Sistnevnte kan gjøres ved å lære.

Den er tilgjengelig med en selektiv konkurranse til nivå tre. En bestemt hendelse er organisert for Internasjonale studenter. Konkurransen arrangeres i samarbeid medLille Institute of Political Studies (Sciences Po Lille). Denne avtalen gjør det mulig for elevene å få på slutten av sin skolegang to diplomer: den ESJ Lille (anerkjent yrke), og at av IOP av Lille (verdt grad 2 Master i statsvitenskap).

Den ESJ Lille har utviklet seg gjennom årene, i tillegg til sin historie grad, andre kurs:

  • Siden september 2014 Academy ESJ Lille tilbyr post fergerute. Du går inn på posten (150 seter) med et minimum av Bac. Denne "bakgrunn Journalism ESJ Lille", unik i Frankrike, tillater elevene nyutdannede til å følge en innledende opplæring for yrker i pressen og konkurranse forberedelser skoler ca 10 timer per uke. For studenter i partneruniversiteter av Lille kanaler 1,2,3 følge dette kurset kan validere en tredjedel av studiepoeng er nødvendig for å få sin lisens i år, og den beste starten på skolekonkurranse.
  • Den regionale ukepressen dø som en femten års studenter til regionale ukeblader. Det er en profesjonell lisens, det kommer konkurranse på to.
  • Journalist og vitenskapelig sektor (Diploma nivå M2) form ett år journaliststudenter som allerede har en mastergrad eller en Master en vitenskap og teknologi. Det går konkurransen på fire.
  • Den internasjonale arbeidsmodell i Media Management (Mi2M) (diplom nivå M2). Vi går inn for abonnenter med en Master 1, undervisningen er gjort eksternt, på en trening plattform.
  • Den prep likestilling ledsaget unge utvalgte på faglige og sosiale kriterier i utarbeidelsen av opptaksprøver anerkjente journalistikk skoler. Den ESJ Lille støtter alle opplæringskostnader som er fritatt elever fra denne klassen.
  • TV-forberedelse tillater kandidater til journalistikk skoler for å forberede i beste undervisningen er gjort eksternt, på en trening plattform. Det legges inn ved registrering.

Skolen utvikler også mange internasjonale aktiviteter. Hun griper regelmessig i mange land i Europa, Afrika og Asia. Hun ble grunnlagt i 1994 på Theophrastus Network som samler 20 franske sentre for journalistikk trening.

Den ESJ Lille arbeider for å fremme utveksling og refleksjon blant journalister og forskere. Det utgir derfor i samarbeid med Laval University (Quebec), Les Cahiers journalistikk. Skolen ønsker også å utøve et laboratorium funksjon i tjenesten av yrket og media.

Skoleledelsen foreningen består av femti medlemmer (informasjon fagfolk, alumni, lokale myndigheter, representanter for regionale høyere utdanning, regionalt næringsliv, politiske, kulturelle eller økonomiske). Styret ledes av Louis Dreyfus, administrerende direktør i Le Monde. Direktøren er Pierre Savary (journalist, tidligere elev av ESJ Lille, 65th opprykk).

Programmer gitt i:
Fransk

Denne skolen tilbyr også:

Bachelor

ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

Graden har som mål å trene fransktalende studentene de grunnleggende prinsippene for journalistikk, noe som gir en hensiktsmessig og brukbar undervisning i faglig sammenh ... [+]

Med støtte fra Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), School of Journalism av Lille (ESJ Lille) og Universitetet i Lille tre tilbud lisensiert profesjonell multimedia journalistikk eksternt. Graden har som mål å trene fransktalende studentene de grunnleggende prinsippene for journalistikk, noe som gir en hensiktsmessig og brukbar undervisning i faglig sammenheng med deres land. Lisensen vil la elevene ta reporter funksjoner i en mediebedrift.

Lisensen for Francophones bosatt i Sør og har en skuff 2 eller en avansert grad - på datoen for skoleåret etter valget. Det er ingen alder kravet.

Lisensen varer i 12 måneder, og foregår i hovedsak på avstand læringsplattform ESJ Lille. To grupper er tilrettelagt for undervisning ansikt.... [-]

Frankrike France Online
September 2019
Deltid
12 måneder
Nettstudier
Les mer på norsk

Masters

ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

Med hjelp av Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), Graduate School of Journalism i Lille (ESJ Lille) og administrasjonen Institute of Lille selskaper (IAE Lille) ... [+]

Med hjelp av Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), Graduate School of Journalism av Lille (ESJ Lille) og administrasjonen Institute of Lille selskaper (IAE Lille) tilby dem 2 International Master i Media Management (Mi2M) eksternt.

Denne treningen er for ledere og mellomledere i media (redaksjonssjef, redaktør, leder, generalsekretær i skriving, kommunikasjonsdirektør, markedsdirektør, programdirektør, direktør antenner, direktør stasjon, etc.) og av Francophones kommunisere. For å søke, må søkere ha en BAC + 4 eller tilsvarende (BAC + 3 enige om at kandidaten har minimum tre års erfaring i mediefeltet eller management).

Dette grad tar sikte på å utvikle ledelsesmessige ferdigheter av pressefolk og Francophone kommuniserende, ved å gi en hensiktsmessig og nyttig utdanning i sine respektive profesjonell sammenheng. Det vil også gi hver elev til konkret forbedre sin egen ledelse praksis innenfor sitt fagmiljø gjennom individuell tutored prosjekt. Endelig er trening en mulighet for studentene til å presentere og dele sine ledelse erfaringer og praksis. Disse ferdighetene vil bli validert ved å skaffe en fransk grad fra IAE Lille.... [-]

Frankrike France Online
September 2019
Deltid
18 måneder
Nettstudier
Les mer på norsk

Présentation de l'Ecole supérieure de journalisme de Lille (ESJ Lille)