Keystone logo
The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

Introduksjon

Universitetet i Zambia har produsert mer enn 100.000 nyutdannede og bidratt til forskning og teknologisk utvikling for lokale og internasjonale samfunn. Den har mer enn 100 samarbeidsavtaler med anerkjente universiteter over hele verden.

akademikere

Gradsstudier

Gradsstudiene er primært designet for arbeidende voksne som ikke er i stand til å gå på akkord med sine andre forpliktelser.

Mastergrader

Klar til å ta karrieren din til neste nivå? UNZA tilbyr for tiden mastergradsnivåprogrammer som spenner fra virksomhet til utdanningstemaer.

Executive Education

Sertifikatene for lederutdanning er designet for å hjelpe fagpersoner tilegne seg nye ferdigheter med vekt på applikasjoner fra den virkelige verden.

UNZAs historie

University of Zambia (UNZA) ble opprettet ved parlamentets lov nr. 66 av 1965. Det første inntaket av studenter fant sted 17. mars 1966. Mottoet fra University, Service and Excellence har ledet utviklingen av universitetet siden starten. .

UNZA ligger i Lusaka på to studiesteder. Hovedcampus er Great East Road Campus og ligger på Great East Road, 6 km fra sentrum. Den andre campus er Ridgeway Campus catering for Medical School. Det ligger på John Mbita Road, 4 km sørøst for Lusaka, overfor University Teaching Hospital.

I oktober 1965 ga hans høyeste president presidenten for republikken Zambia sin samtykkelse til lov nummer 66 av 1965, og dens begynnelse 12. november 1965 samme år førte universitetet i Zambia til juridisk eksistens.

Under et rekonstituert provisorisk råd hadde rekrutteringen gått raskt mot fristen som ble satt for det første inntaket av studenter, nemlig 17. mars 1966. Den dagen startet den første akademiske sesjonen på Ridgeway Campus.

Presidenten, Dr. Kaunda, ble installert som kansler 12. juli 1966 i nærvær av representanter for mer enn femti andre universiteter og rundt to tusen gjester. Neste dag. Kansleren la grunnstenen for Universitetet i Zambia på Great East Road Campus.

Ledelsesfilosofi

Universitetet vil omfavne en deltakende ledelsesstil som vil motivere ansatte, gi et arbeidsmiljø som bidrar til høy produktivitet, teamarbeid der ledelse er et godt eksempel, gi effektiv kommunikasjon og veiledning, som vil være tilgjengelig for alle, og fremme individuell vekst.

Våre kjerneverdier

 • Akademisk Frihet
 • ansvarlighet
 • Egenkapital
 • Fortreffelighet
 • Grønt miljø
 • Innovasjon
 • Integritet

Vår misjon og visjon

 • Visjon: Et fremtredende universitet drevet av jakten på kunnskap, innovasjon og sosial respons
 • Oppdrag: Å gi relevant, innovativ og etterspørselsdrevet høyere utdanning for sosioøkonomisk utvikling.

Steder

 • Lusaka

  Great East Road, 10101, Lusaka

  • Lusaka

   John Mbita Road, Medical School, , Lusaka

   Spørsmål