MasterPhDLawBachelorMBAHealthcareCourses
Keystone logo
Hotelfernschule Poppe+Neumann Kurs i restaurantmester IHK
Hotelfernschule Poppe+Neumann

Kurs i restaurantmester IHK

Germany Online, Tyskland

24 up to 30 Months

Tysk

Fulltid

Frist for å be om søknad

Oct 2024

EUR 4 470 / per month *

Fjernundervisning

* Uten en egnethetstest for trener (fordi du allerede har tatt den), er de månedlige studieavgiftene € 147,00 (totale kostnader € 3 528,00).

Stipend

Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine
Les mer

Introduksjon

Oversikt

Å være den perfekte verten – denne ambisjonen ligger i blodet ditt. Som restaurantsjef IHK sørger du for at gjestene dine føler seg helt til rette, får kompetent råd og betjening, og holder samtidig øye med økonomiske aspekter.

Du er spesialist og leder og jobber ansvarlig i alle saker knyttet til planlegging, produksjon og markedsføring av gastronomiske produkter. Med dine mesterlige kunnskaper overbeviser du både i personalledelse på serviceområdet og i å betjene gjester.

perspektiver

Poppe & Neumann-kandidater fra Restaurantmeister IHK-kurset jobber over hele verden som

  • Leder for vellykkede topprestauranter
  • Eiere av selvstendig drevne virksomheter
  • Konsulenter, coacher, ledelseskonsulenter
  • Salgssjef i bransjen
  • Spesiallærere ved fagskoler eller ved private eller offentlige utdanningsinstitusjoner

eller studere fordi de har skaffet seg opptakskvalifikasjonen til universitetet med sertifikatet for håndverker eller drevet sin egen virksomhet. Håndverkerbrevet er og forblir - nasjonalt og internasjonalt - den sentrale karrierebyggesteinen for din faglige fremtid i en leder-/lederstilling i hotell- og restaurantbransjen, i felles catering, i storhusholdning, i industrien og er - sist men ikke minst - det solide grunnlaget for en vellykket selvstendig næringsvirksomhet.

Kurset er rettet mot

Restaurantspesialister med fullført fagutdanning, karriereskiftere, halvfaglærte og ufaglærte ansatte og familiemedlemmer med minst 5 ½ års yrkeserfaring innen service

Kursinnhold

Det statlig testede og godkjente kurset for restaurantsjef IHK er preget av de modne studiedokumentene orientert mot yrkesutøvelse. Som alle Poppe & Neumann fjernundervisningskurs er kurset Restaurantmeister IHK utformet på en slik måte at faglig aktivitet og videreutdanning kan kombineres optimalt.

Grunnlaget for kursinnholdet er "Forskrift om eksamen for den anerkjente kvalifikasjonen av sertifisert restaurantmester" fra Frankfurt am Main industri- og handelskammer.

Hvis du ennå ikke har tatt treneregnethetsprøven, er den en del av forberedelsen din til restaurantmesterprøven og et av opptakskravene.

Trener egnethetstest IHK (AdA)

Forberedelsen til IHK-treneregnethetsprøven dekker første del av håndverkerprøven «yrkes- og arbeidspedagogiske kvalifikasjoner» og består av syv læringsenheter (timer):

  1. innledende leksjon
  2. Innsatsfelt: Sjekk opplæringskrav og planlegg opplæring
  3. Innsatsfelt: Forberede opplæring og bistå med å ansette traineer
  4. Innsatsfelt: gjennomføre opplæring I
  5. Innsatsfelt: gjennomføre opplæring II
  6. Innsatsfelt: Fullfør opplæring
  7. Eksamenssimulering Opplæring av trenerne

siste prosjekt

Forberedelsen til masterrestauranteksamenen består av 16 leksjoner og en omfattende tilhørende bok og omhandler - praktisk talt - følgende emner, i henhold til rammeplanen til IHK Frankfurt am Main:

Forretningskvalifikasjoner

Delen av eksamen "Bedriftsrelaterte kvalifikasjoner" er delt inn i følgende kvalifikasjonsområder:

  • Økonomi og bedriftsøkonomi
  • regnskap
  • lov og skatter
  • Ledelsen

I denne sammenhengen kan følgende kontrolleres:

  • Økonomiske grunnleggende
  • Operasjonelle funksjoner og deres samhandling
  • Bedriftsetableringer og selskapsrettslige former
  • virksomhetssammenslutninger
  • grunnleggende aspekter ved regnskap
  • Financial Accounting
  • Kostnads- og resultatregnskap
  • Evaluering av virksomhetstallene
  • planleggingsberegning
  • Juridisk kontekst
  • Skatteregler
  • Forretnings organisasjon
  • Personalledelse
  • menneskeressursutvikling

Handlingsspesifikke kvalifikasjoner

Kvalifikasjonsfokus: "Ta vare på og gi råd til gjester"

  • Lag individuelle tilbud på mat, drikke og gastronomiske tjenester, med hensyn til ernæringsprinsipper
  • Utvikle og implementere konsepter for festligheter og spesielle arrangementer
  • Mestre og anvende metoder for samtale og oppførsel
  • Tilby mat, drikke og tjenester på en salgsfremmende måte

Kvalifikasjonsfokus: "Lede og promotere ansatte"

  • Bestem kvantitative og kvalitative personellkrav
  • Lag kravprofiler, stillingsplaner og stillingsbeskrivelser
  • Velg, distribuer og motiver ansatte, ta hensyn til deres egnethet og operasjonelle krav
  • Introduser ansatte til deres ansvarsområde, utsted arbeidsordrer og instrukser og overvåk at de utføres på riktig måte
  • Planlegging og igangsetting av personalutviklingstiltak for kvalifisering og målrettet motivasjon, under hensyntagen til driftsbehov og ansattes interesser
  • Vurder ansattes prestasjoner og oppførsel og utsted kvalifiserte referanser

Kvalifikasjonsfokus: "Planlegging, implementering og kontroll av prosesser"

  • Utvikle og presentere konsepter for mat, drikke og gastronomiske tjenester
  • Planlegge, beregne og gjennomføre salgsfremmende arrangementer og aktiviteter
  • Utvikle bedrifts- og arbeidsplassorganisasjon, også ta hensyn til mulighetene for outsourcing
  • Lag arbeid og tidsplanlegging
  • Registrer og beregn kostnader, skjema priser, opprett kontoer
  • Sørge for arbeidssikkerhet samt hygiene- og miljøverntiltak

Kvalifikasjonsfokus: "Anskaffelse og vedlikehold av produkter"

  • Åpne opp og bruk forsyningskilder
  • Sammenlign og vurder tilbud
  • Oppbevar varer på riktig måte
  • Forberede og ta vare på forbruksvarer hensiktsmessig for arbeid
  • Sørg for produktpleie, bruk energi økonomisk
  • Begrunn nødvendige investeringer

Kvalifiseringsfokus: "Underholde gjester"

  • Tilberede, tilberede og servere mat i henhold til tidens regler og teknikker
  • Tilbered og server drinker profesjonelt
  • Klargjøring og klargjøring av restaurant- og arrangementslokaler, med hensyn til anledning og mat og drikke

Opptakskrav

Instruktørbevis (AdA) – hvis du ikke allerede har det, fullfører du dette som en del av masterkurset ditt hos Poppe & Neumann

Etter å ha fullført yrkesopplæringen din, vil du ha minst 3 års relevant yrkeserfaring på eksamenstidspunktet. Det betyr: Du kan starte fjernundervisning bare 6 måneder etter yrkesopplæringen din, siden du vil fortsette å jobbe i studietiden og derfor har nødvendig yrkespraksis innen eksamen er avlagt.

Men selv om du ikke har en grad som restaurantspesialist, men har 8 års yrkeserfaring på eksamenstidspunktet, kan du gjøre restaurantmesteren. Det betyr at du kan starte fjernundervisning med 5 ½ års yrkeserfaring, som du vil jobbe videre med i studietiden og dermed ha nødvendig yrkeserfaring på eksamenstidspunktet.

Studievarighet og kostnader

Tidsmessig disposisjon

Fjernundervisning (30 måneder, inkludert AdA-eksamen, 24 måneder uten AdA-eksamen)

I denne fasen av fjernundervisningen vil du motta undervisningsbrevene dine i månedlig rekkefølge. Fagstoffet forbereder deg til eksamen for å bli restaurantmester IHK.

Seminar 1 (trener egnethetstest 4 dager)

Etter vellykket gjennomføring av første del av fjernundervisningskurset «Opplæring av trenerne», etter evaluering og karaktersetting av de eksterne kontrolloppgavene, inviterer vi til et 4-dagers seminar og eksamensblokk.

Dette seminaret har vært ledet i mange år av Christoph Ladewig, eier og direktør for Hotel Fernschule Poppe & Neumann (selv eksaminator ved IHK Frankfurt am Main i mange år).

Vi inviterer deg til treningshotellet til Hotel Fernschule Poppe & Neumann, og vi har selvfølgelig sørget for at du får plass og får rimelig mat de fire dagene.

Seminar og eksamen foregår på treningshotellet, det vil si at du først blir intensivt forberedt i to dager til skriftlig IHK-eksamen, som foregår på stedet.

Etter skriftlig eksamen trenes muntlig eksamen og instruksjonen og den fjerde dagen tar du eksamen foran IHK eksamensnemnd, som har reist til treningshotellet.

Seminar 2 (5 dager)

Etter vellykket gjennomføring av hele fjernundervisningskurset, etter evaluering og karaktersetting av de eksterne kontrolloppgavene, inviterer vi til første del av eksamensintensiveringsseminaret (oppmøtefasen).

I 5-dagers blokken "Forberedelse til skriftlig eksamen i bedriftsrelaterte kvalifikasjoner" vil du forberedes i detalj til den påfølgende skriftlige eksamen i "Bedriftsrelaterte kvalifikasjoner" av våre kompetente fagforelesere - som har vært suksessfulle eksperter fra industri i årevis. I seminaret behandles innholdet i skriftlig eksamen intensivt og eksamensrettet.

Du har nå seks uker på deg til å utdype det du har lært og komme i stemning for den påfølgende seminarblokken.

Seminar 3 (5 dager)

Tredje del av tilstedeværelsesfasen tjener til å forberede – igjen under ledelse av våre forelesere – til den påfølgende skriftlige eksamen «Handlingsspesifikke kvalifikasjoner» samt kravene til praktisk og muntlig eksamen.

Seks uker senere (IHK trenger denne tiden for å evaluere de skriftlige eksamenene), reiser alle deltakerne tilbake til den praktiske og muntlige IHK-eksamenen. Takket være perfekt forberedelse og støtte, vil du da ha håndverkssertifikatet ditt i hendene.

Vi vil selvfølgelig informere deg på forhånd om overnatting og serveringsmuligheter under seminarer og eksamener.

baseline

Du kan melde deg på når som helst – kurset starter 1. eller 15. hver måned.

skolepenger

Hvis du tar kurset inkludert egnethetsprøven for trener, er skolepengene € 149,00 per måned (totale kostnader € 4 470,00).

Uten en egnethetstest for trener (fordi du allerede har tatt den), er de månedlige studieavgiftene € 147,00 (totale kostnader € 3 528,00).

normal periode

Standard studietid for kurset, inkludert trenerkompetanseprøven, er 30 måneder. Uten en trenerkompetansetest er det 24 måneder.

Selvfølgelig kan du – uten ekstra kostnader – forkorte eller forlenge fjernundervisningskurset individuelt. Alt avhenger av hvor mye tid du har til å studere og selvfølgelig at du oppfyller opptakskravene på eksamenstidspunktet.

finansiering og finansiering

Månedlig betaling

Hos Poppe & Neumann betaler du enkelt skolepengene dine i månedlige kursavdrag.

spare skatt

Du kan kreve opptil €4 000,00 årlig for din videre opplæring hos Poppe & Neumann som inntektsrelaterte utgifter. Etter utløpet av kalenderåret vil du motta attest fra oss for årlig lønnsskatteregulering.

utdanningssjekk

For å motvirke den forestående mangelen på faglærte har mange føderale stater opprettet egne støtteprogrammer ved hjelp av midler fra Det europeiske sosialfondet. Som anerkjent utdanningsinstitusjon kan du nyte godt av dette særtilskuddet for utgifter til videreutdanning.

Om skolen

Spørsmål

Lignende kurs

  • University Extension Course Revenue Management in Catering Centers
    • Madrid, Spania
  • Høyere kurs i ledelse av catering- og mat- og drikkevareselskaper
    • Madrid, Spania
    • Barcelona, Spania
    • + 1 mer
  • Executive Master i hotelladministrasjon, cateringfirmaer og mat og drikke
    • Madrid, Spania
    • Barcelona, Spania
    • + 1 mer