MasterPhDLawBachelorMBAHealthcareCourses
Keystone logo
Hotelfernschule Poppe+Neumann Kurs i kjøkkenmester IHK
Hotelfernschule Poppe+Neumann

Kurs i kjøkkenmester IHK

Germany Online, Tyskland

24 up to 30 Months

Tysk

Fulltid

Frist for å be om søknad

Oct 2024

EUR 4 470 / per month *

Fjernundervisning

* Uten en egnethetstest for trener (fordi du allerede har tatt den), er de månedlige studieavgiftene € 147,00 (totale kostnader € 3 528,00).

Stipend

Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine
Les mer

Introduksjon

Oversikt

Kokk er mer enn bare en tittel. Den mest tradisjonelle av de gastronomiske mastergradene er grunnlaget for vellykket innpass på ledernivå og ledelse i hotell- og restaurantbransjen, innen fellesservering, i storhusholdning – men også innen industri, utdanning og mange andre områder. Kokkeyrket byr på mer enn bare gjesteorientert arbeid på kjøkkenet. Mesterkokker regnes som de perfekte lederne for planlegging, etablering og markedsføring av gastronomiske produkter og tjenester. Utallige perspektiver og muligheter åpner seg for dem også utenfor gastronomi.

perspektiver

I dag jobber Poppe & Neumann-kandidater fra mesterkokkkurset over hele verden som

  • leder, driftsleder
  • Kokker, kjøkkensjefer
  • matdesigner
  • konsulent, ledelseskonsulent
  • Salgsspesialister i bransjen
  • matinspektører
  • Mat- og drikkesjef
  • Spesiallærere ved fagskoler eller ved private eller offentlige utdanningsinstitusjoner

eller studere fordi de har skaffet seg opptakskvalifikasjonen til universitetet med sertifikatet for håndverker eller drevet sin egen virksomhet. Håndverkerbrevet er og forblir - nasjonalt og internasjonalt - den sentrale karrierebyggesteinen for din faglige fremtid i en leder-/lederstilling i hotell- og restaurantbransjen, i felles catering, i storhusholdning, i industrien og er - sist men ikke minst - det solide grunnlaget for en vellykket selvstendig næringsvirksomhet.

Kurset er rettet mot

Kokker med fullført fagutdanning, karriereskiftere, halvfaglærte og ufaglærte ansatte og familiemedlemmer med minst 5 ½ års yrkeserfaring på kjøkkenet

Kursinnhold

Det statlig testede og godkjente kurset for å bli mesterkokk IHK er preget av de velkonstruerte studiedokumentene, som er basert på yrkesutøvelse. Som alle Poppe & Neumann fjernundervisningskurs er mesterkokken IHK-kurset utformet på en slik måte at faglig aktivitet og videreutdanning kan kombineres optimalt.

Grunnlaget for kursinnholdet er "Forskrift om eksamen for den anerkjente kvalifikasjonen av sertifisert mesterkokk" fra Frankfurt am Main Chamber of Industry and Commerce.

Hvis du ennå ikke har tatt treneregnethetsprøven, er den en del av forberedelsene til mesterkokkprøven og et av opptakskravene.

Trener egnethetstest IHK (AdA)

Forberedelsen til IHK-treneregnethetsprøven dekker første del av håndverkerprøven «yrkes- og arbeidspedagogiske kvalifikasjoner» og består av syv læringsenheter (timer):

  1. innledende leksjon
  2. Innsatsfelt: Sjekk opplæringskrav og planlegg opplæring
  3. Innsatsfelt: Forberede opplæring og bistå med å ansette traineer
  4. Innsatsfelt: gjennomføre opplæring I
  5. Innsatsfelt: gjennomføre opplæring II
  6. Innsatsfelt: Fullfør opplæring
  7. Eksamenssimulering Opplæring av trenerne

siste prosjekt

Umiddelbart før eksamen deltar våre kandidater i et to og en halv-dagers eksamensintensiveringsseminar og deltar deretter i den skriftlige, muntlige og praktiske eksamen ved IHK Frankfurt am Main.

Forberedelsen til mesterkokkeksamen består av 16 leksjoner og en omfattende tilhørende bok og omhandler – praktisk talt – følgende fagområder, i henhold til DIHKs rammeplan:

Forretningskvalifikasjoner

Delen av eksamen "Bedriftsrelaterte kvalifikasjoner" er delt inn i følgende kvalifikasjonsområder:

  • Økonomi og bedriftsøkonomi
  • regnskap
  • lov og skatter
  • Ledelsen

I denne sammenhengen kan følgende kontrolleres:

  • Økonomiske grunnleggende
  • Operasjonelle funksjoner og deres samhandling
  • Bedriftsetableringer og selskapsrettslige former – selskapsfusjoner
  • grunnleggende aspekter ved regnskap
  • Financial Accounting
  • Kostnads- og resultatregnskap
  • Evaluering av virksomhetstallene
  • planleggingsberegning
  • Juridisk kontekst
  • Skatteregler
  • Forretnings organisasjon
  • Personalledelse
  • menneskeressursutvikling

Handlingsspesifikke kvalifikasjoner

Kvalifikasjonsfokus: "Lede og promotere ansatte"

  • Bestem kvantitative og kvalitative personellkrav
  • Lag kravprofiler, stillingsplaner og stillingsbeskrivelser
  • Velg, distribuer og motiver ansatte, ta hensyn til deres egnethet og operasjonelle krav
  • Introduser ansatte til deres ansvarsområde, utsted arbeidsordrer og instrukser og overvåk at de utføres på riktig måte
  • Planlegging og igangsetting av personalutviklingstiltak for kvalifisering og målrettet motivasjon, under hensyntagen til driftsbehov og ansattes interesser
  • Vurder ansattes prestasjoner og oppførsel og utsted kvalifiserte referanser

Kvalifikasjonsfokus: "Planlegging, implementering og kontroll av prosesser"

  • Utvikle konsepter for mat og gastronomiske tjenester
  • Utvikle bedrifts- og arbeidsplassorganisasjon, også med tanke på muligheten for outsourcing
  • Lag arbeid og tidsplanlegging
  • Beregn kostnader og skjemapriser
  • Sørge for arbeidssikkerhet samt hygiene- og miljøverntiltak

Kvalifikasjonsfokus: "Anskaffelse og vedlikehold av produkter"

  • Åpne opp og bruk forsyningskilder
  • Sammenlign og vurder tilbud
  • Oppbevar maten riktig
  • Forberede og ta vare på forbruksvarer hensiktsmessig for arbeid
  • Bruk hygiene- og miljøverntiltak og bruk energi økonomisk
  • Begrunn nødvendige investeringer

Kvalifikasjonsfokus: "Bruk av matteknologi og ernæringskunnskap"

  • Planlegging og forklaring av råvare-, sesong-, gjeste-, pris- og anledningsrelaterte måltider
  • Vurder måltider i henhold til varekostnad og arbeidsmengde
  • Vurder det kvantitative og kvalitative næringsinnholdet i maten
  • Bruke metoder for å opprettholde ernæringsmessig verdi, – vite hvilken mat som er tilgjengelig for et bærekraftig, helsebevisst kosthold og de vanligste kostholdsrelaterte sykdommene

Kvalifikasjonsfokus: "rådgivning til gjester og markedsføring av produkter"

  • Utvikle salgskampanjer
  • Lag individuelle tilbud for spesielle anledninger
  • Mestre presentasjonsteknikker
  • Forberede konsultasjon og salgssamtaler

Opptakskrav

Du har faglig kompetanse som kokk.

Instruktørbevis (AdA) – hvis du ikke allerede har det, fullfører du dette som en del av masterkurset ditt hos Poppe & Neumann

Etter å ha fullført yrkesopplæringen din, vil du ha minst 3 års relevant yrkeserfaring på eksamenstidspunktet.

Det betyr: Du kan starte fjernundervisning bare 6 måneder etter yrkesopplæringen din, siden du vil fortsette å jobbe i studietiden og derfor har nødvendig yrkespraksis innen eksamen er avlagt.

Du har ikke en grad i matlaging

Instruktørbevis (AdA) – hvis du ikke allerede har det, fullfører du dette som en del av masterkurset ditt hos Poppe & Neumann

På eksamenstidspunktet har du minst åtte års relevant yrkeserfaring.Det betyr at du kan starte fjernundervisning med 5 ½ års yrkeserfaring, siden du vil fortsette å jobbe i studietiden og derfor har nødvendig yrkeserfaring kl. tidspunktet for eksamen.

Studievarighet og kostnader

Tidsmessig disposisjon

Fjernundervisning (30 måneder, inkludert AdA-eksamen, 24 måneder uten AdA-eksamen)

I denne fasen av fjernundervisningen vil du motta undervisningsbrevene dine i månedlig rekkefølge. Fagstoffet forbereder deg til IHK-mesterkokkeksamenen.

Seminar 1 (trener egnethetstest 4 dager)

Etter vellykket gjennomføring av første del av fjernundervisningskurset «Opplæring av trenere», etter evaluering og karaktersetting av de eksterne kontrolloppgavene, inviterer vi til et 4-dagers seminar og eksamensblokk.

Dette seminaret har vært ledet i mange år av Christoph Ladewig, eier og direktør for Hotel Fernschule Poppe & Neumann (selv eksaminator ved IHK Frankfurt am Main i mange år).

Vi inviterer deg til treningshotellet til Hotel Fernschule Poppe & Neumann, og vi har selvfølgelig sørget for at du får plass og får rimelig mat de fire dagene.

Seminar og eksamen foregår på treningshotellet, det vil si at du først blir intensivt forberedt i to dager til skriftlig IHK-eksamen, som foregår på stedet.

Etter skriftlig eksamen trenes muntlig eksamen og instruksjonen og den fjerde dagen tar du eksamen foran IHK eksamensnemnd, som har reist til treningshotellet.

Seminar 2 (5 dager)

Etter vellykket gjennomføring av hele fjernundervisningskurset, etter evaluering og karaktersetting av de eksterne kontrolloppgavene, inviterer vi til første del av eksamensintensiveringsseminaret (oppmøtefasen).

I 5-dagers blokken "Forberedelse til skriftlig eksamen i bedriftsrelaterte kvalifikasjoner" vil du forberedes i detalj til den påfølgende skriftlige eksamen i "Bedriftsrelaterte kvalifikasjoner" av våre kompetente fagforelesere - som har vært suksessfulle eksperter fra industri i årevis. I seminaret behandles innholdet i skriftlig eksamen intensivt og eksamensrettet.

Du har nå seks uker på deg til å utdype det du har lært og komme i stemning for den påfølgende seminarblokken.

Seminar 3 (5 dager)

Tredje del av tilstedeværelsesfasen tjener til å forberede – igjen under ledelse av våre forelesere – til den påfølgende skriftlige eksamen «Handlingsspesifikke kvalifikasjoner» samt kravene til praktisk og muntlig eksamen.

Seks uker senere (IHK trenger denne tiden for å evaluere de skriftlige eksamenene), reiser alle deltakerne tilbake til den praktiske og muntlige IHK-eksamenen. Takket være perfekt forberedelse og støtte, vil du da ha håndverkssertifikatet ditt i hendene.

Vi vil selvfølgelig informere deg på forhånd om overnatting og serveringsmuligheter under seminarer og eksamener.

baseline

Du kan melde deg på når som helst – kurset starter 1. eller 15. hver måned.

skolepenger

Hvis du tar kurset inkludert egnethetsprøven for trener, er skolepengene € 149,00 per måned (totale kostnader € 4 470,00).

Uten en egnethetstest for trener (fordi du allerede har tatt den), er de månedlige studieavgiftene € 147,00 (totale kostnader € 3 528,00).

normal periode

Standard studietid for kurset, inkludert trenerkompetanseprøven, er 30 måneder. Uten en trenerkompetansetest er det 24 måneder.

Selvfølgelig kan du – uten ekstra kostnader – forkorte eller forlenge fjernundervisningskurset individuelt. Alt avhenger av hvor mye tid du har til å studere og selvfølgelig at du oppfyller opptakskravene på eksamenstidspunktet.

finansiering og finansiering

Månedlig betaling

Hos Poppe & Neumann betaler du enkelt skolepengene dine i månedlige kursavdrag.

spare skatt

Du kan kreve opptil €4 000,00 årlig for din videre opplæring hos Poppe & Neumann som inntektsrelaterte utgifter. Etter utløpet av kalenderåret vil du motta attest fra oss for årlig lønnsskatteregulering.

utdanningssjekk

For å motvirke den forestående mangelen på faglærte har mange føderale stater opprettet egne støtteprogrammer ved hjelp av midler fra Det europeiske sosialfondet. Som anerkjent utdanningsinstitusjon kan du nyte godt av dette særtilskuddet for utgifter til videreutdanning.

Om skolen

Spørsmål

Lignende kurs

  • Ekspert i digitale verktøy innen turisme og gastronomijournalistikk fra Rey Juan Carlos University: Fra sosiale nettverk til nevromarkedsføring
    • Alcorcón, Spania
    • Municipality of Fuenlabrada, Spania
    • + 2 mer
  • University Extension Course Design av laktosefrie menyer i restauranter
    • Madrid, Spania
    • Alcorcón, Spania
    • + 3 mer
  • Universitetsutvidelseskurs Opprettelse av en gastronomisk merkevare
    • Madrid, Spania
    • Alcorcón, Spania
    • + 3 mer