Keystone logo
Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Introduksjon

Vi tror at interessen er årsaken til de fleste av verdens problemer.

Hvis vi ikke hadde sammensatt rente, ville vi ikke trenge sammensatt vekst. Og hvis vi ikke trengte sammensatt vekst, ville vi ikke ha det meste av gjeldindusert fattigdom, ressurssultne kriger og løpsk klimaendringer vi nå ser. Eksperter sier at selv vår nåværende pandemi er et resultat av avtagende biologisk mangfold, i stor grad drevet av en voldsom vekstinnstilling. All rente - enten enkel rente eller sammensatt rente, enten til veldig lave eller veldig høye renter - vokser så raskt at vi rett og slett ikke kan følge med.

Trenger du et eksempel? Brasil er hjemmet til den vakre regnskogen i Amazonas. Dette frodige underverket forsyner oss med en fjerdedel av verdens oksygen. Dessverre vil denne skogen forsvinne i våre liv. Hvorfor? Så Brasil kan betale 200 milliarder dollar i gjeld. Hvordan? Med tømmer.

Eller ta et eksempel nærmere hjemmet. Er du eller noen du kjenner knust under voksende personlig gjeld? 43% av alle amerikanske familier bruker nå mer enn de tjener hvert år. Og dette problemet blir verre for hvert år for millioner av familier over hele verden.

Vi tror det er en sammenheng mellom interesse og mange av verdens problemer. Og vi tror at islamsk økonomi kan bidra til å løse noen av disse problemene.

Men for at dette skal skje trenger vi to ting: lovens bokstav og lovens ånd. For at bokstaven skal fungere, må islamsk økonomi følge noen grunnleggende minimumsstandarder. Standarder som ikke vil bli tatt på alvor med mindre sentralbanker begynner å trekke noen lisenser.

Den beste standarden i bransjen - de facto i over 90% av verdens islamske finansjurisdiksjoner - er AAOIFI (uttales "ao-fee"), som står for Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions. AAOIFI samler forskere fra hele verden som er enige om sharia-standarder. Og fordi AAOIFI gir minimumsstandarder, hvis den ikke er AAOIFI kompatibel, er den sannsynligvis ikke Shariah-kompatibel. Som en lærer sa det, "Det nærmeste vi har Ijma (vitenskapelig konsensus) i islamsk finans er AAOIFI ." Ijma , som du vet, den høyeste beviskilden etter Koranen og hadithen i tradisjonell islamsk rettsvitenskap. Vi tror at å følge AAOIFI Shariah-standarder - og stille spørsmål ved om banken din, lærde eller trener følger dem - er et godt utgangspunkt for å følge lovens bokstav.

Men vi kan ikke stoppe der. Islamsk økonomi må også følge lovens ånd.

Vi må fremme aksjebaserte strukturer som Musharakah og Mudarabah og redusere vår avhengighet av hensiktsmessige strukturer som Murabaha. Vi må eliminere Tawarruq . Og på et bredere nivå må vi ta opp det større problemet med brøkdel av gjeldsreservebank. Hvorfor får banker låne ut penger de ikke har? Og tjene penger på penger som ikke eksisterer? gir dette mening?

Selv om realiteten er at bankene ikke kommer bort når som helst snart, er det å etablere en globalt anerkjent gullbasert valuta et første skritt for å utfordre brøkdel av gjeldsreservebank. Dette tvinger markedet umiddelbart til å knytte transaksjoner til eiendeler i stedet for å basere dem på bare tall inne i datamaskiner.

Så hvor begynner vi med å fremme loven i bokstav og ånd?

Vi tror det starter med deg og meg.

Hvis du har en konto i en konvensjonell bank, flytt pengene dine til en islamsk bank. Hvis det ikke er islamske banker i landet ditt, kan du åpne en utenlandsk konto i et land som gjør det.

Hvis du er bankmann, kan du begynne å gjøre to ting i banken din: 1) sjekk at bankens produkter samsvarer med AAOIFI . De nyeste standardene er tilgjengelige på www. AAOIFI .com ; og 2) begynne å bytte til Musharakah og Mudarabah for en rekke aktiviteter som spenner fra likviditetsstyring til handelsfinansiering. Og hvis banken din ikke tilbyr islamsk finansiering, kan du begynne å spørre hvorfor.

Hvis du er en regulator og islamsk økonomi allerede praktiseres i din jurisdiksjon, press bankene til å følge AAOIFI eller risikere å få lisensene suspendert. På et bredere nivå, støtte den islamske mikrofinansieringsindustrien. Hvis islamsk økonomi ennå ikke har nådd din jurisdiksjon, kan du fremme bevissthet med opplæring og utdanningstiltak.

Hvis du er en gründer, har du sannsynligvis en ferdighet den islamske finansnæringen kan bruke. Drøm stort: opprett et selskap, en lokalsamfunnsbasert institusjon, en lokal valuta, en miljøvennlig landsby eller et innovativt produkt. I de fleste land mangler folk fremdeles interessefrie alternativer til hjem, utdanning og finansiering av helsetjenester. Hvorfor er det lettere å utstede en Sukuk på en milliard dollar enn å samle en eneste krone til en sharia-kompatibel utdanningsfinansiering? Hvordan kan vi operasjonalisere Zakah bedre? Hvordan bygger vi Waqf-baserte samfunnseide tillitsmodeller?

Hvis du er student, lær deg islamsk økonomi. Tenk utover standard karrierevei og vurder alvorlig å starte noe på egenhånd. Gjør det du elsker, og suksess vil følge.

Og hvis du er en lærer som - som oss - prøver å endre islamsk økonomi til det bedre, vær tålmodig. Varig endring tar år, ofte tiår. Motstå fristelsen til å "kaste babyen ut med badevannet" og avvis all islamsk økonomi. Bransjen er fremdeles et pågående arbeid med en lang vei å gå. Vær en del av denne fremgangen i stedet for å gå i gang med en blendende ny teori om økonomi som gjør at den gjennomsnittlige kunden klør seg i hodet og lurer på hvordan han skal finansiere et lite hus til familien. Bare promoter Diminishing Musharakah i stedet, for eksempel. Det dypere, strukturelle miljøet som islamsk finans arver - brøkdel av gjeldsreservebank, fiat-valuta - løses ikke ved å erstatte produkter. De løses ved å erstatte systemer: gullbaserte valutaer utstedt av islamske sentralbanker.

Vi tror dette århundret - faktisk de kommende årene - vil være som ingenting før. Global oppvarming vil bety mindre mat og vann. Toppolje vil bety mindre energi. Og gjentatte finanskriser vil bety mindre sikkerhet. Vi kan kaste hendene opp og gå av med resignasjon. Eller vi kan identifisere rotproblemene og gjøre noe med det. Gud gjør oss bare ansvarlige for våre handlinger. Han tar seg av resultatene.

Vi mener at det er på tide å åpne spørsmålstegn ved det interessebaserte paradigmet og fremme rentefri økonomi som det beviste alternativet. Tiden har kommet. Men det første trinnet for å stille spørsmål ved et paradigme og tilby et alternativ er å utdanne seg selv.

Først da vil du tro. For hvis du tror, så vil alle andre gjøre det.

Steder

  • Dubai

    Dubai, De forente arabiske emirater

    Spørsmål