Keystone logo
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Introduksjon

ESCP Business School ble grunnlagt i 1819 og har produsert generasjoner av ledere og gründere. Med sine seks urbane campuser i Berlin, London, Madrid, Paris, Torino og Warszawa, gjør ESCPs virkelig europeiske identitet det mulig å tilby en unik flerkulturell utdanningsstil innen forretningsområdet og et globalt syn på spørsmål om internasjonal ledelse. Hvert år tar ESCP imot over 6000 studenter og 5000 ledere fra mer enn 120 forskjellige land, og gir dem et omfattende tilbud av ledelseskurs og spesialiserte programmer (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD og Executive Education). www.escp.eu – Følg oss på Twitter @ESCPeurope

Historie

Selv om ESCP Business School -merket utviklet seg i løpet av sin nesten 200 år lange historie, forble det alltid lojalt mot de tre første bokstavene. Fra 1819 under navnet École Spéciale de Commerce et d'Industrie og like etter omdøpt til École Supérieure de Commerce, utviklet den seg til ESCP femti år senere i 1869. Etter sammenslåing med søsterskolen, European School of Management (EAP), i 1999, ble skolen kalt ESCP-EAP i omtrent et tiår. Til slutt, i 2009, ble skolens navn omgjort til ESCP Europe, med eksplisitt referanse til dens europeiske arv og posisjonering.

Det internasjonale omfanget av ESCP Business School har vært synlig siden dens tidlige alder. Allerede klassen i 1824 telte 30% av internasjonale studenter med 15 forskjellige nasjonaliteter, blant dem syv spanske, fem brasilianere, fem nederlendere, fire tyskere og to amerikanere.

Språkopplæring var en viktig del av den første læreplanen som inkluderte, i tillegg til fransk grammatikk, også kurs i engelsk, tysk og spansk. Fra 1825 ble det undervist i totalt ti språk ved ESCP, og studentene måtte studere minst tre av dem.
Rundt halvannet århundre senere var ESCP igjen en pioner gjennom opprettelsen av en handelshøyskole med flere campuser. For å svare på skolens europeiske kall ble studiesteder i Tyskland og Storbritannia åpnet i 1973, fulgt av Spania i 1988, Italia i 2004 og Warszawa i 2015. I sammenheng med en stadig mer globalisert verden, er ambisjonen til ESCP Business School i dag å lære opp ekte europeiske ledere ved å fremme koblingen mellom humanistiske verdier og lederutdanning. ESCP blir en veritabel Europaskole åpen for verden.

Høydepunkter fra det 21. århundre

 • 2001: Master in Management-programmet til ESCP er validert av City University London som gir studentene muligheten til å oppnå en europeisk MSc i ledelse.
 • 2002: ESCP Business School er akkreditert av Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), som gjør den til en av de første handelshøyskolene med Triple Crown-akkreditering: AACSB, EQUIS og AMBA.
 • 2004: Et femte campus i Torino, Italia blir grunnlagt. Master in Management-studenter kan oppnå den italienske graden Laurea Magistrale, validert av University of Torino.
 • 2005: Skolen innvier sitt London-campus etter å ha flyttet fra Oxford. ESCP har nå urbane campuser i fem store europeiske byer: Paris, London, Berlin, Madrid og Torino.
 • 2007: Master in Management-programmet er anerkjent av Carlos III-universitetet i Madrid og studenter kan oppnå den spanske graden Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP er i stand til å tildele en nasjonal grad i hvert av sine fem implantasjonsland.
 • 2015: Skolen etablerer sitt sjette europeiske campus via en strategisk allianse med Warszawa-baserte Kozminski University, den eneste handelshøyskolen i Sentral- og Øst-Europa med trippel akkreditering (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Paris Campus strekker seg til Montparnasse-distriktet (Paris venstre bredd), for å utvikle Executive Education-aktiviteter og støtte skolens utvikling og vekst.
 • 2018: ESCP Business School blir autonom fra Regional Chamber of Commerce and Industry Paris Île-de-France, som nå er skolens majoritetsaksjonær.

Oppdrag

«ESCP Business Schools misjon er å inspirere og utdanne morgendagens bedriftsledere.»

Vår overbevisning er at morgendagens bedriftsledere må være internasjonale, digitale og interkulturelt effektive. Vår tilnærming til utdanning og organisasjonsstruktur gjenspeiler dette, med sterke internasjonale programmer levert av et integrert (pan-europeisk) fakultet på tvers av campus i hvert av Europas hovedmarkeder.

Vi fremmer dette oppdraget gjennom vår unike tilnærming til internasjonal lederutdanning og forskning, som fremmer transnasjonal erfaring, samarbeid og læring innenfor et pan-europeisk rammeverk.

I 2015 formaliserte skolen en unik tilnærming og perspektiv under C4B-akronymet: Cultures for (4) Business. Dette fortsetter å styre vårt arbeid og er nå integrert i en ny Strategisk Plan for perioden 2018-2022.

Vår visjon

(Hva og hvor vil vi være innen 2022)

"I 2022 vil ESCP bli anerkjent over hele verden som den ledende europeiske handelshøyskolen for internasjonalt fokusert lederutdanning.Vår visjon innebærer

 • produsere og formidle forskning i verdensklasse innen internasjonal/komparativ ledelse som former måten organisasjoner og ledere tenker og oppfører seg på;

 • produsere kulturelt og digitalt smarte kandidater utstyrt for å forme og koble sammen morgendagens forretningsverdener;

 • engasjere seg meningsfullt med næringslivet, alumni og myndigheter for å fremme fremskritt innen internasjonal ledelsespraksis og interkulturelle relasjoner;

 • å utnytte mangfold i alle dets former som en kilde til innovasjon, styrke og lederskap

Campus funksjoner

Nøkkelord

 • 6 campus: Berlin, London, Madrid,
  Paris, Torino og Warszawa
 • 130 akademiske allianser i Europa og verden
 • Trippel akkreditering: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Regelmessig rangert blant verdens beste handelshøyskoler
 • Europeisk styring som representerer skolens dype europeiske identitet

  Akkrediteringer

  EFMD Equis-akkreditertAACSB-akkreditert

  Steder

  • Spain Online

   Spain Online, Spania

  • Madrid

   c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain, , Madrid

   Spørsmål