Nettkurs: Introduksjon til vindturbiner: Fysikk og teknologi

TU Delft Open & Online Education

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Nettkurs: Introduksjon til vindturbiner: Fysikk og teknologi

TU Delft Open & Online Education

Vindturbiner innebærer mange tekniske aspekter: rotorblader, girkasser, generatorer, styresystemer etc. Disse er basert på mange fysiske disipliner, som dynamikk, statikk, aerodynamikk og elektrisitet. Alle som ønsker å bruke sine vitenskapelige eller tekniske ferdigheter til vindturbiner, bør ha en oversikt over teknologien som de samhandler med. Dette kurset gir en slik oversikt og hjelper deg å forstå hvordan de ulike komponentene i et vindenergisystem fungerer sammen.

Dette kurset gir studentene en oversikt over de tverrfaglige aspektene av vindturbiner uten for mye detaljert studie av litteraturen om alle disse aspektene. Det vil forklare relevante teknologier på et tilsvarende tilgjengelig nivå.


Et annet aspekt av vindenergi

Det du trenger å ta med er noen grunnleggende forståelse av ingeniørvitenskap, og vi får deg raskere med relevansen og bruken av vindmøllefysikk og teknologi. Hver uke fremheves et annet aspekt av vindenergi gjennom online forelesninger, avlesninger og animasjoner. Quizzer brukes til å teste fremdriften din og ukentlige øvelser hjelper deg med å mestre emnet. Du kan diskutere emnene med medstudenter i diskusjonsforumet hvor du kan hjelpe hverandre. Foreleserne vil også hjelpe med å svare på spørsmål. På slutten av kurset kan du demonstrere hva du har lært i en skriftlig skriftlig eksamen.

Spesial teknisk kunnskap

Studerer du eller spesialiserer deg i et teknisk domene og ønsker å bruke denne kunnskapen til vindturbiner? Ved å ta dette kurset vil du starte din karriere i vindenergi. Med en balansert oversikt over vindturbinteknologi som tilbys i dette kurset, vil du kunne sette din faglige tekniske kunnskap til praktisk bruk og gjøre deg selv en verdifull partner for vindkraftindustrien.


Hva du lærer

Ved slutten av kurset vil du kunne forstå hva en turbin er og hvordan den samhandler med miljøet: hvordan det er, hvorfor det er slik, og hvordan man beregner verdier for sine karakteristiske egenskaper.

Spesielt vil du kunne:

 • Beskriv komponentene og konfigurasjonene av vindturbiner
 • beskrive vindegenskapene, bruk modeller som kvantifiserer vindhastighetsvariasjoner og anslår vindkraftens energiutbytte
 • beskrive de aerodynamiske prosessene på jobb i vindkraftkonvertering, beregne krefter og kraftgenerering og produsere en enkel rotordesign
 • Forklar arbeidsprosedyrene for drivkomponenter og bestem de driftsforhold som påvirker kraft, dreiemoment, stigningsvinkel etc.
 • identifisere driverne for dynamisk oppførsel og beregne deres typiske verdier
 • Beskriv prinsippene for strukturanalyse av vindturbiner og utfør foreløpige spådommer om strukturfeil
 • beskrive effekten av vindturbiner på nedstrømsforhold og kvantifiser vindhastighet og turbulens i våkner


detaljer

Pensum

 • Uke 0: Komme i gang
  Introduksjon til læringsmiljøet, til lærerne og til medstudenter.
 • Uke 1: Vindturbinteknologi
  En kort historie om vindturbiner for elproduksjon og en oversikt over konfigurasjoner og komponenter i moderne vindturbiner.
 • Uke 2: Vind klima og energiutbytte
  Mekanismene som skaper vind, variasjonen av vind over tid og i rom, karakterisering av vindhastighet på et bestemt sted og estimering av kraftproduksjon av en vindturbin på dette stedet.
 • Uke 3: Rotor-aerodynamikk
  De styrende ligninger av vindkraftutvinning ved en vilkårlig enhet, strømning og krefter for en rotor, beregning av ytelsen til en rotor og en enkel rotordesign
 • Uke 4: Kjøring og kontroll
  Kjennetegnene til hoveddrevet togkomponenter, dreiemoment og rotasjonshastighet i stasjonstoget, kontroll av maksimal effekt i lave vindhastigheter og konstant effekt i høy vindhastighet.
 • Uke 5: Dynamikk av en vindturbin
  Prinsippene for dynamikk, dynamiske egenskaper til vindturbiner, og analyse av variabel lasting og respons av vindturbiner.
 • Uke 6: Strukturell analyse
  Prinsippene for feil i vindturbinstrukturer, prediksjon av svikt for ekstreme belastningsforhold, estimering av tretthetsskader og vurdering av knivspissdefleksjoner.
 • Uke 7: Våkneffekter
  En beskrivelse av vindforholdene i våkner av vindturbiner og beregning av vindhastigheter og turbulens bak vindturbiner i en vindmøllepark.


Oppgave (r) og Vurdering

På slutten av kurset vil dine kunnskaper og ferdigheter bli testet med en forelagt eksamen. Eksamen vil bestå av flere valgspørsmål og åpne spørsmål.

Gjennom hele kurset blir øvelser gitt for å hjelpe deg med å mestre fagene i hver uke. Etter hvert emne kan du teste din grunnleggende kunnskap gjennom spørsmål om spørsmål. For å forbedre forståelsen og anvendelsen av teorien er det gitt oppgaver som ligner på spørsmål som du kan forvente i slutteksamen. Hver uke blir det gitt et større oppdrag som integrerer ulike aspekter av uken. Disse oppdragene hjelper deg med å se det større bildet. Tips og svar er gitt når det trengs. Disse ukentlige oppgavene teller ikke til sluttkarakter, som kun er basert på eksamen.

Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk


Sist oppdatert August 30, 2018
Varighet og pris
Dette kurset er Nettstudie
Start Date
Studiestart
Nov. 2019
Duration
Varighet
7 uker
Deltid
Price
Pris
1,000 EUR
Information
Deadline
Locations
Nederland - Netherlands Online
Studiestart : Nov. 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Des. 31, 2018
Dates
Nov. 2019
Nederland - Netherlands Online
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Des. 31, 2018