Mat som medisin-kurs - Monash University
FutureLearn
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Språk
Engelsk
Studieformat
Fjernundervisning
Varighet
3 uker
Tempo
Deltid
Studieavgift
USD 89 / per course *
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Be om info
* du kan lære det gratis eller oppgradere kurset og ha ekstra fordeler for $ 94
Introduksjon
Oppdag matens rolle i helsen, bruk ernæringsvitenskap og utforsk hvordan mat kan brukes som medisin for deg og din familie.
Hvordan kan vi bruke mat som medisin?
Er du interessert i å lære hvordan mat kan brukes som medisin? Hvis du vil forstå ernæringens kraft, vil dette 3-ukers kurset lære deg om matens rolle i å forbedre helsen.
Du vil undersøke hvordan mat kan være viktig både i forebyggende helse og som et hjelpemiddel i håndteringen av visse kroniske sykdommer i dag, i fortiden og i fremtiden.
Hvorfor makronæringsstoffer og antioksidanter er spesielle
Til å begynne med lærer du om hva maten inneholder og hva som gjør den spesiell. Fra makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer til antioksidanter, vil du oppdage hvordan hvert element bidrar til din generelle helse og velvære.
Vi vil undersøke hvordan mat tidligere ble brukt som medisin og hvilken rolle mat spiller i sykdomsforebygging og behandling. Du vil også lære hvordan vi kan gjøre mat til en del av medisinen i fremtiden.
Betydningen av ernæring for hjernen og tarmen
I den andre uken vil du undersøke de forskjellige forholdene mellom mat og tarm, hjerne, appetitt og gener. Du vil også få en forståelse av hvordan mat påvirker fruktbarhet og graviditet.
Du vil studere eksempler på mat som medisin, inkludert FODMAP-dietten for IBS og probiotika for tarmhelsen. Finn ut hvordan kroppen din kontrollerer appetitten din, og lær mer om spisemønsteret kjent som 'matavhengighet'.
Mindful eating og fremtiden for mat
Til slutt vil vi diskutere kompleksiteten i ernæringsvitenskap, hvordan den utvikler seg, og hvordan misinformasjon om ernæring kan ende opp som faktum. Så lærer du å bruke oppmerksomhet på måten du engasjerer deg med maten på.
Fremtiden for mat er spennende, så vi vil undersøke hvordan mat kan brukes som medisin i fremtiden, og den potensielle rollen maten vil spille i helse og velvære.
Hvilke temaer vil du dekke?
- Historie om mat som medisin
- Mat og dens rolle i forebygging og behandling
- Makronæringsstoffer, mikronæringsstoffer, fytokjemikalier og antioksidanter
- Kompleksitet og kontroverser i ernæring, og viktigheten av bevis
- Mat og tarm
- Mat og hjerne
- Mat, fruktbarhet og graviditet
- Mat og vekt
- Mat og genomet vårt
- Retningslinjer for folkehelse ernæring
Når vil du begynne?
De fleste FutureLearn kurs kjøres flere ganger. Hver løpet av et kurs har en fast startdato, men du kan delta i den og jobbe gjennom den etter at den har startet.
- Tilgjengelig nå
Hva vil du oppnå?
Ved slutten av kurset vil du kunne:
- Beskriv hva som menes med begrepet 'mat som medisin' og oppgi en rekke eksempler på hvordan matvarer har blitt brukt som medisin tidligere.
- Identifiser hvordan og hvilke typer matvarer som er avgjørende for helse og velvære, og spill en viktig rolle i behandling / forebygging av sykdom.
- Identifiser gjeldende evidensbaserte, ernæringsrelaterte retningslinjer for folkehelse og bruk disse for å forbedre personlige spisevaner og næringsinntak.
- Identifiser mat / komponenter i mat som har en effekt på forskjellige kroppssystemer, vekt og appetitt, fruktbarhet og graviditet og genomet.
Hvem er kurset for?
Dette kurset vil ha en bred generell interesse for alle som er interessert i mat, ernæring og helse. Men det vil være av spesiell interesse for helsepersonell som ønsker å ha mer bevisbasert informasjon, for å hjelpe dem med å gi matbaserte anbefalinger til pasientene.
AfN-sertifisert kurs
Dette kurset er sertifisert av Association for Nutrition. Den oppfyller AfN-standarder for ernæringstrening for enkeltpersoner som jobber på nivå 1 i Qualification and Credit Framework (QCF).
Hva sier AfN-sertifisering om dette kurset - besøk nettstedet Association for Nutrition.
Vær oppmerksom på at gjennomføring av dette kurset ikke fører til registrering på det frivillige registeret over ernæringsfysiologer i Storbritannia, og det ruster heller ikke noen til å praktisere etisk som ernæringsfysiolog.
BDA godkjent kurs
BDA-godkjennelse gjelder bare det pedagogiske innholdet i læringsaktiviteten. Gjennomføring av dette kurset gir deg ikke kvalifikasjoner for å praktisere som ernæringsfysiolog eller diett.
Hvem vil du lære med?
Gary Williamson
Gary er professor og leder for Institutt for ernæring, diett og mat ved Monash University. Han er interessert i fytokjemikalier og helse i kosten.
Melissa Adamski
Melissa er en akkreditert praktiserende diettist og ernæringsfysiolog som er involvert i forskning og undervisning ved Monash, sammen med å jobbe i privat praksis. Hun spesialiserer seg på ernæringsgenomikk.
Hvem utviklet kurset?
Monash University
Monash University er et av Australias ledende universiteter, rangert i verdens beste 1% av Times Higher Education World University Rankings. Det ble opprettet i Melbourne i 1958.
Lær på FutureLearn
Din læring, dine regler
| Bli med i et globalt klasserom
| Kartlegg fremgangen din
|
Bli med på dette kurset
Gratis | Oppgradering | Ubegrenset |
Bli gratis, så får du:
| Oppgrader dette kurset så får du:
| Kjøp ubegrenset, så får du:
|