Mastergrad i kvalitet, hygiene og mattrygghet
IMF Smart Education
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Online Spain
Språk
Spansk
Studieformat
Fjernundervisning
Varighet
24 måneder
Tempo
Fulltid
Studieavgift
EUR 850 / per year *
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Sep 2024
* Grunnpris: €8500
Stipend
Utforsk stipendmuligheter for å finansiere studiene dine
Introduksjon
Agri-food-sektoren tilbyr store jobbmuligheter, siden det er en av vekstmotorene som bidrar til rikdommen og utviklingen av den spanske økonomien.
En mastergrad i matkvalitet og sikkerhet profesjonaliserer og spesialiserer nyutdannede, og tilbyr dem et bredt spekter av profesjonelle muligheter i denne svært mangfoldige sektoren.
Hovedoppgaven til landbruksnæringen er å forsyne befolkningen med trygg og kvalitetsmat, derfor er det å garantere matsikkerhet og forbedre ernæring, fremme sunne livsstilsvaner og bærekraftig produksjon og forbruk hovedmålene for aktiviteten til alle selskaper i sektor. De siste årene har landbruksnæringen vært en av hovedpilarene i den spanske økonomien med et høyt bidrag til BNP. Dette innebærer at kravene som stilles til produkter i forhold til kvalitet og mattrygghet i nasjonale og internasjonale markeder blir stadig høyere og mer krevende.
For å oppnå dette kreves det fagfolk med høy kvalifikasjon innen mattrygghet innen de ulike områdene av sektoren (primær, prosessering, innkjøp, transport, distribusjon osv.), samt med en stadig mer komplett profil, med kunnskap, ferdigheter og allsidige i forhold til produksjonsprosesser, mattrygghet, standarder og lover som gjelder for dem, samt i helhetlig styring av ulike systemer. Viktig i forhold til mattrygghet er anvendelsen av forutsetningene og HACCP-egenkontrollsystemet, og de ulike sertifiserbare mattrygghetsordningene (ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS, GLOBALGAP).
Den mest innovative Biotech & Pharma School
Vi ønsker deg velkommen til IMF Smart Education School of Biotech & Pharma. Trening ved skolen vår åpner deg for en tverrfaglig verden, full av vitenskapelige fremskritt, som projiseres inn i avanserte løsninger for helse og velvære.
Legemiddelutvikling er en svært innovativ prosess basert på den nyeste farmasøytiske teknologien som inngår i et medisinsk-klinisk miljø. Å garantere kvaliteten, sikkerheten og effektiviteten til behandlingene er målet for utviklere og produsenter, som helsemyndighetene pålegger gjennom sine reguleringsmyndigheter.
Hvis du har en grad eller opplæring i helsevitenskap, eller i noen av de kjemiske, biologiske eller teknologiske feltene som gir dem grunnlag, tilbyr denne skolen deg en reiserute som vil bidra til å forme eller utvide din profesjonelle karriere. Fra farmasøytisk og kosmetisk kvalitet til legemiddelregistreringsoppgaver, fra klinisk forskning til standarder og krav til autorisasjon.
Bygg eller utvid din profesjonelle fremtid med en modulbasert opplæring som foreslår en gradvis opplæring og oppdatering av reiserute. Vår veiledede nettbaserte undervisning basert på innhold utarbeidet av autentiske eksperter gir deg denne muligheten
Ideelle studenter
Fagfolk knyttet til mat, enten gjennom sin akademiske opplæring eller yrkeserfaring, som ønsker å tilegne seg spesialisert kunnskap innen kvalitetsstyring og mattrygghet, samt innen teknologi for matproduksjon og foredling fra primærproduksjon til forbruker.
Programresultat
- Inngående kunnskap om næringsstoffene som finnes i matvarer og ernæringsmessige behov på ulike stadier av livet.
- Inngående kunnskap om forholdene for endring og forurensning av ulike matvaregrupper. Bruk forskjellige konserveringsmetoder avhengig av deres forskjellige egenskaper.
- Evne til å vurdere informasjonen som merkingen som følger med matvarer må inneholde, samt dens implikasjoner for mattrygghet.
- Avansert kunnskap innen mathygienekonsepter, forebyggende og korrigerende tiltak for implementering og i næringsmiddelindustrien. Anvendelse av gjeldende lover og regler angående kvalitet og mattrygghet i Spania og Europa.
- Evne til å identifisere, analysere i dybden og vurdere potensielle risikoer i de ulike fasene av næringskjeden. Anvendelse av HACCP-systemet, samt forutsetninger.
- Spesialisert kunnskap om grunnleggende enhetsoperasjoner i tilberedning, transformasjon og konservering av mat; grunnleggende instrumentering og de viktigste variablene i prosessene; samt de tekniske prosessene til noen av de viktigste sektorene i næringsmiddelindustrien i Spania.
- Dybdekunnskap og evne til å designe, utvikle og integrere ISO 9001 kvalitets-, miljø- og arbeidshelseledelse i en matvarebedrift i henhold til de ulike internasjonale modellene for mattrygghet; samt internasjonale standarder innen mattrygghet (ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC, GLOBALGAP).
- Spesialkunnskap om andre systemer: differensiert kvalitet (DOP, PGI, ETG, Økologisk produksjon), Halal eller Kosher.
- Evne til å gjennomføre interne kvalitetsrevisjoner i næringsmiddelbedrifter for å vurdere implementering av ulike kvalitets- og matsikkerhetssystemer eller protokoller.
- Direktør for agroindustrielle prosjekter eller gårder, innoverende innen landbruksmatprodukter eller i bioteknologiprosjekter brukt til landbruks- og husdyrteknikk.
- Kvalitetskontrolltekniker.
- Kvalitetskontrolltekniker, fareanalyse og kritiske kontrollpunkter HACCP i restaureringstjenester.
- Forsker i kvalitetskontroll- og analyselaboratorier eller trener.
- Konsulent for implementering av Food Quality Standards (BRC, IFS, ISO 22000, etc.), HACCP samt juridisk, vitenskapelig og teknisk rådgivning.
- Matsikkerhetsrevisor.
Karrieremuligheter
Profesjonelle utflukter
blomstrende industri
Etterspørselen etter arbeidskraft etter fagfolk i denne sektoren øker, med svært optimistiske forventninger til vekst, både på samfunnsnivå og globalt nivå, på grunn av økningen i strenghet og etterspørsel etter matkontroll.
- Kvalitetskontrolltekniker
- Landlig miljø, utvikle og lede agroindustrielle prosjekter, administrere gårder, innovere innen landbruksmatprodukter eller bioteknologiske prosjekter brukt til landbruks- og husdyrteknikk.
- Cateringtjenester, som kvalitetskontroll, fareanalyse og kritiske kontrollpunkter HACCP-tekniker eller trener for matbehandler.
- Rådgivning, som rådgiver for bedrifter for implementering av Food Quality Standards (BRC, IFS, ISO 22000, etc.), HACCP samt juridisk, vitenskapelig og teknisk rådgivning.
- Forskning i kvalitetskontroll- og analyselaboratorier
- Opplæring
- Industri
- Laboratorier
Læreplan
Master designet av en komité av eksperter som består av leger og aktive fagfolk fra ledende selskaper innen mattrygghet. Deres erfaring garanterer egnetheten til studiene og ferdighetene som er oppnådd, enten for å gå inn i arbeidslivet eller for faglig forbedring i sektoren.
Maten
- Mat og ernæring
- Matmikrobiologi
- Matødeleggelse og forurensning
- Matallergier og intoleranser
Matkonservering
- Matgrupper. Endring og forurensning av ulike matvaregrupper
- matkonservering
- merking av matvarer
Mattrygghet og hygiene
- Mattrygghet og hygiene
- sporbarhet
- Selvkontrollsystem
Mattransformasjons- og konserveringsoperasjoner
- Råvareforberedelse
- ringereduksjon
- Blandet
- mekanisk separasjon
- Fermentering
- Varmebehandling
- varmefjerning
- Ikke-termiske behandlinger
- dehydrering
- Konsentrasjon
- Pakking
- Drift og hjelpetjenester
- Miljøpåvirkning fra næringsmiddelindustrien
Instrumentering for måling og kontroll av variabler
- Måling av variabler
- Måle- og kontrollinstrumentering
- Prosesskontroll
- Metrologi og kalibrering
Tekniske forberedelsesprosesser
- meieriindustrien
- kjøttindustrien
- Tilberedte grønnsaker
- Oliven olje
- ølindustrien
- vinlaging
- Pakket drikkevann
- Forfriskende drinker
- Tilberedning av pasta
- frokostblandinger
- Sjøprodukter
- Tilberedte måltider
Grunnleggende om kvalitetsstyring og mattrygghet
- Kvalitetsstyring og mattrygghet. Grunnleggende begreper og evolusjon
- Kvalitetsinfrastruktur
- Kvalitetsstyringssystemer. ISO 900 standard
- Styringssystemer for miljøkvalitet. ISO 1400 standard
- Ledelsessystemer for helse og sikkerhet på arbeidsplassen. ISO 4500
- Statistikk brukt på kvalitet
Modeller for styringssystemer for kvalitet og matsikkerhet
- Styringssystemmodeller gjeldende for matsektoren
- Spesifikke matsikkerhetsforskrifter, standarder og protokoller. GFSI
- HACCP+ ISO 900 selvkontrollsystem
- BRC
- IFS
- GLOBALG.AP
- ISO 22000
- FSSC 22000
- Andre sertifiseringsordninger
- Andre sertifiseringssystemer
- Vedlegg: Mot en spansk standard: SAL
Implementering, dokumentasjon, revisjon og forbedring av styringssystemer
- Implementering av styringssystemet
- Dokumentarstøtten til styringssystemet
- Integrasjon av styringssystem
- Revisjon av styringssystemer
- Kontinuerlig forbedring og fortreffelighet
- Verktøy for kontinuerlig forbedring
Masteroppgave
Formålet med masteroppgaven (TFM) er å individuelt vurdere avanserte kunnskaper og generelle ferdigheter til graden tilegnet av studenten gjennom gjennomføring av et originalt arbeid, prosjekt, rapport eller studie. For studenten er det også en uslåelig mulighet til å anvende kunnskapen som er tilegnet ved å gjenskape miljøet og forholdene i den virkelige arbeidskonteksten.
Engelsk kurs
Basic, Preintermediate, Intermediate eller Advanced Eleven kan velge ett av de fire nivåene.
Virkning og verdi av Big Data
- Prosjektledelsesstandarder
- Smidig prosjektledelse
- Regulatoriske og etiske aspekter
- Datastyring
Smidige metoder. Scrum
- Hva er Scrum og hvordan du bruker det
- Scrum-rammeverket
- Selvorganiserte team
- Rollen til klienter og interessenter
- Smidig produkt- og prosjektledelse
- Utvikling og kontinuerlig integrasjon
- Hvordan utvikle seg mot en smidig organisasjon