MBA i internasjonal logistikk og handel

Generelt

5 steder tilgjengelige

Programbeskrivelse

Det elektroniske MBA-kurset i internasjonal logistikk og handel er et deltidsstudium fra Wismar University of Applied Sciences: Technology, Business og Design (Tyskland).

Handel og logistikk er blant de største økonomiske sektorene over hele verden og svært sammensatt. Forretningsmodeller og verdikjeder opplever for tiden raske endringer og digitalisering skaper nye muligheter for mobilitet. Nettverk blir mer intensive, mens markeder og handelsstrømmer skifter. I tillegg må moderne logistikk takle nye utfordringer på grunn av kollapsen i den globale verdensordenen. Klimaendringer setter logistikkbransjen under et betydelig press for å innovere. Alle som vil inngå ledelse her trenger mange års bransjeerfaring og god spesialistkunnskap.

Deltidskurset MBA Logistics and Trade forbereder deg på en optimal måte for de neste karrieretrinnene i logistikkbransjen. Den er internasjonal i sin tilpasning, den sitter i grensesnittet mellom handel og logistikk, den er på engelsk og kan studeres over hele verden. Via myWINGS online campus og studieappen kan fagpersoner for eksempel fra Europa, Asia, Sør-Afrika og Latin-Amerika studere sammen i en studiegruppe.

Internasjonalt erfarne professorer og forelesere fra Tyskland, Østerrike, Italia og India formidler undervisningsinnholdet via interaktive videoforelesninger og liveopplæringer. De fremmøtte seminarene gir deg også muligheten til å utvide dine ferdigheter og ditt personlige nettverk. bremenports gir praktisk relevans. Som infrastrukturforvalter for de globale havnene i Bremen og Bremerhaven bringer bremenports sin førstehåndskompetanse til undervisning.

"Sammen med WINGS, en kjent leverandør av fjernundervisning, har vi designet de første internasjonalt orienterte deltidskursene for logistikkbransjen."
Robert Howe - administrerende direktør i bremenports

howe_robertWINGS - Wismar University","author_url":"","source":"©WINGS - Wismar University"}" />

Oversikt over fordelene dine

 • Internasjonal universitetsgrad "Master of Business Administration (MBA)"
 • Deltidsprogram for profesjonelle (hovedsakelig online)
 • Fleksibel og praktisk
 • På engelsk og tilgjengelig over hele verden
 • Multimedia videoforelesninger (på forespørsel)
 • Studie-app, læringsplattform og live tutorials
 • Tilgang til nettbiblioteker
 • Personlig utveksling og nettverk gjennom deltakelsesseminarer i Berlin, København og Barcelona
 • Profesjonell partner Bremenports GmbH & Co. KG
 • Et internasjonalt team av forelesere
 • Eksklusive studiegrupper og personlig støtte

Systemakkreditering

Som alle våre fjernundervisningskurs, er MBA International Logistics and Trade integrert i prosessene i det interne kvalitetsstyringssystemet for undervisning og studier ved Wismar University of Applied Sciences.

Shot with @expeditionxdrone

Karrieremuligheter

Handel og logistikk, fremtidens bransje: Jobbutsiktene for høyt kvalifiserte spesialister og ledere er bedre enn noen gang. Her søkes personligheter som aktivt vil følge de kommende endringene som former industrien. Med MBA International Logistics and Trade skaffer du deg ferdighetene til å gjenkjenne gjeldende globale trender, oversette disse til vellykkede forretningsstrategier og til å forme endring. Vårt MBA-program gir deg spesialisert kunnskap slik at du kan svare på morgendagens utfordringer med internasjonal handel og logistikk på en målrettet og vellykket måte.

Hvis du for tiden jobber som:

 • Business Development Manager
 • Supply Chain Manager
 • Key Account Manager Logistikk og handel
 • Kategori leder
 • Organisasjonsutviklingsleder
 • Leder for strategiske og internasjonale anliggender
 • Controller
 • Prosjektleder
 • Anskaffelse og innkjøpssjef

dette online MBA-programmet kan være veldig interessant og utfordrende for deg og for din videre karriere innen internasjonal logistikk og handelsledelse.

Lær alt om global handel, samfunn og miljø, International General & Strategic Management, International Economics, Trade Finance, International Supply Chain Management, Data Analytics and Statistics in Information Systems, Business Processes and New Business Models, Transition and Change Management.

Vel begrunnet økonomisk kunnskap møter kompetanse som er prøvd og testet i praksis: MBAs spesielle fokus hviler på de viktigste trendtemaene i bransjen. Begrep som dematerialisering, digitalisering og politisk defragmentering samt bærekraft er plassert i en bedriftsøkonomisk sammenheng. Lær mer om de komplekse interavhengighetene og utvid metodikk og lederegenskaper. Foruten økonomisk tenking, kontroll, prosjekt og prosessstyring, krever dagens transformasjonsprosesser også kreativitet, innovasjon og smidighet.

Etter vellykket gjennomføring, vil du motta den internasjonale universitetsgraden "Master of Business Administration (MBA)" fra Hochschule Wismar, University of Applied Sciences, Technology, Business and Design. Dette vil ruste deg for det internasjonale markedet og kvalifisere deg for en krevende lederrolle. Alle som studerer internasjonalt i dag, har de aller beste utsiktene til å gjøre en karriere i en av verdens største næringer.

Transportveier

 • Handel - globale verdikjeder
 • Intermodal godstransport
 • Luftfrakt
 • Shipping

sektorer

 • Handel
 • Spedisjon
 • Fraktlinjer
 • Terminaloperatører
 • Logistikkselskaper
 • Spedisjon
 • Havner og flyplasser

logistics, truck, frachtschiff

Curriculum

Studiemodulene og masteroppgaven blir evaluert i henhold til internasjonale standarder. Det tildeles 90 studiepoeng (ECTS). Studiet inkluderer 15 moduler over 4 semestre. Hvert semester avsluttes med et prosjektverksted designet for å oppsummere og anvende det lærte innholdet. For studenter som trenger å få 120 studiepoeng, tilbyr vi et valgfritt semester med 30 tilleggspoeng.

Studiet undervises på engelsk. Gjennom hele programmet blir du introdusert for scenarier fra ditt fagmiljø, identifiserer problemer fra det operative miljøet og utvikler vitenskapelig baserte løsninger. For mer informasjon om innholdet i modulene eller kvalifikasjonsmål, vennligst sjekk den aktuelle modulen i neste kapittel.

Regelmessig

1. semester Studiepoeng (ECTS) 20 2. semester Studiepoeng (ECTS) 20

Internasjonal generell og strategisk ledelse

4

Dataanalyse og statistikk i informasjonssystemer

4

Internasjonal økonomi

4

Internasjonal kontrakt og handelsrett

4

Handelsfinans

4

Overgang og endringsledelse

4

Internasjonal Supply Chain Management

4

Havneorganisasjon og ledelse

4

Global handel, samfunnet og miljøet

4

Digitalisering, forretningsprosesser og nye forretningsmodeller

4

3. semester Studiepoeng (ECTS) 20 4. semester Studiepoeng (ECTS) 30

Akademisk forskning og skriving

4

Masteroppgave

30
Internasjonal skatte- og tollstrategi 4
PR og interessentstyring

4

Grønn frakt og bærekraftig logistikk

4

Ledelse og innovasjon

4

   

Studiepoeng (ECTS) totalt: 90

Valgfri

Tilleggsmoduler Studiepoeng (ECTS) 30
Interkulturelle studier 6
Forretningskommunikasjon 6
Forretningssimulering 4
Overføringsprosjekt 10
Utflukt 4

Bachelor kandidater med 180 studiepoeng har muligheten til å tilegne seg ytterligere 30 studiepoeng for å bli tatt opp i et ekstra semester.

Studiepoeng (ECTS) totalt >> vanlig + valgfritt: 120

For mer informasjon, vennligst kontakt kurskoordinatoren din

Studiekonsept

Med vårt fleksible MBA-program på deltid International Logistics and Trade, tilbyr vi deg akademisk utdanning av høy kvalitet ved å bruke avanserte multimedia kommunikasjons- og e-læringsverktøy.

Våre professorer ved Wismar University og foreleserne fra forretningsverdenen designer og leder kursene dine og garanterer dermed den høyeste faglige kvaliteten.

Eksamen i moduler online

Du kan velge mellom flere eksamensdager per semester. Eksamensdagene finner sted utelukkende i helgene. Du kan ta eksamenene dine i elektroniske moduler fleksibelt på en av våre 16 eksamenssteder, eller over hele verden ved Goethe institutter, partneruniversiteter, ambassader eller offentlige institusjoner. Om nødvendig har du også lov til å fullføre eksamenene andre steder.

Workshops (på stedet)

Workshopene dine vil finne sted en helg per semester.

135196_pexels-photo-2226458.jpeg

Opptakskrav

Vi tar imot søknader fra studenter fra alle nasjonaliteter. Gitt sin spesifikke karakter, er programmet rettet til ansatte og interesserte parter i internasjonal økonomi og logistikk.

For å bli tatt opp på deltid MBA-programmet International Logistics & Trade, må følgende krav være oppfylt:

135171_mil_grafik_admission_requirements.png

Bevis for passende engelskkunnskap

Søkere med morsmål som ikke er engelsk, må påvise gjennom passende ferdighetseksamen at de kan fullføre studiene på engelsk, e. g. TOEFL-test med en minimumssertifisering av nivå C1.

Vi vil gjerne sjekke dine individuelle opptakskrav på bakgrunn av din personlige situasjon.

Alle dokumenter må skrives på engelsk eller tysk.

Avgifter og finansiering

Studieavgiften på 2 700 EUR per semester (ordinær pris EUR 2 950) inkluderer alle tjenester relatert til ditt MBA-kurs på deltid International Logistics & Trade:

 • Omfattende studiemateriell (manus, faglitteratur)
 • E-læringsplattform myWINGS & study app
 • Workshops i Berlin, København og Barcelona (inkludert catering)
 • Eksamen i online moduler
 • Tilgang til nettbiblioteker
 • Personlig studiestøtte

På forespørsel kan vi tilby deg betaling med avdrag.

Introduksjonstilbud for vintersemesteret 2020/21

Med starten av det nye online MBA-kurset "International Logistics and Trade" i vintersemesteret 2020/21, tilbyr vi deg en eksklusiv rabatt på EUR 250 per semester. Den ordinære semesteravgiften er EUR 2 950. Hvis du starter studiene i vintersemesteret 2020/21, betaler du bare 2 700 EUR per semester og sparer totalt 1 000 euro.

Privat finansiering

Vårt fjernundervisningskurs er designet for å møte behovene til fagpersoner. Så du kan fullføre fjernundervisningskurset ved siden av jobben din og opprettholde det økonomiske spillerommet. Staten støtter din videreutdanning gjennom individuell skattelette. Avhengig av din personlige inntekt og din profesjonelle situasjon, kan du være i stand til å trekke kostnadene for fjernundervisningen som skattemessig fradragsberettigede inntektsrelaterte utgifter eller spesielle utgifter og dermed få delvis refusjon for dem. Kontakt skatterådgiveren eller ditt ansvarlige skattekontor for gode råd.

Rabatt for studenter

Graduate of WINGS får 10% reduksjon på semesteret eller kursavgiftene for alle online- og fjernundervisningskurs og videreutdanning.

Tysk stipend for fjernundervisningsstudenter

Det tyske stipendet tildeles uavhengig av inntekt, f.eks i tillegg til BAföG-støtte. Universitetet der studenten studerer, bestemmer prisen, som tar ikke bare hensyn til gode karakterer, men også samfunnsengasjement, spesielle personlige prestasjoner og den sosiale og familiens situasjonen. Som student på fjernundervisning på WINGS kan du søke om det tyske stipendiet Wismar University of Applied Sciences. Du kan finne mer informasjon på vår side tyske stipend.

Finansiering av arbeidsgiveren

Mange bedrifter støtter videreutdanning av sine ansatte ved å gi dem permisjon eller økonomisk støtte. Innenfor rammen av individuelle avtaler, er det muligheten for å integrere kvalifiseringsmålet ditt i personalutviklingskonseptet. For medlemmer av Bundeswehr er finansiering fra BFD mulig.

Ytterligere finansierings- og finansieringsmuligheter

Du kan lære mer om dette i vår finansieringsveiledning for fjernundervisning med følgende innhold:

 • Spar skatt ved fjernundervisning (spesialutgifter, annonseringskostnader)
 • Grenseoverskridende tilskudd (BAföG, utdanningspremie, utdanningslån, stipend)
 • Landsspesifikke subsidier (utdanningskontroll, kvalifiseringskontroll, videreutdanningskontroll)
 • Støtte til midlertidige soldater
 • Personlig studieveiledning
Sist oppdatert May 2020

Om skolen

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs ... Les mer

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs are offered in the fields of economy, technology, and design through which you can gain a higher public education degree such as a Bachelor’s, Diploma, or Masters. WINGS was built upon this and was set up in 2004. The primary tasks are to develop, organize, and market part-time and further educational programs under the academic expertise of Wismar University. Minimér
Wismar , Bangkok , Berlin , København , Barcelona + 4 Mer Mindre