En arkeologisk tilnærming

Dette nettkurset utforsker det arkeologiske beviset fra Egeerhavet, Kypros og andre regioner i det østlige Middelhavet under forhistoriske / protohistoriske tider, med fokus på spesifikke fag. Dette programmet består av fire forskjellige moduler. Hver modul er delt inn i tre eller fire leksjoner. Hver leksjon vil bli ledsaget av relevant ikonografisk materiale, selektiv bibliografi samt omfattende kronologiske tabeller. Innholdet i modulene fokuserer på å presentere:

  • De mest populære imaginære skapningene i Minoan ikonografi

  • sykdommer og kur metoder / praksis i Egypt, Mesopotamia og Egeerhavet under senere Prehistorie

  • Modelleringsmodellene avdekket på Kreta og Kypros med referanser til respektive egyptiske produkter

og til slutt betydningen av de minoiske ritualer og deres forhold til ritualene i moderne sivilisasjoner.

Deltaker Profile

Programmet omhandler ikke bare studenter i arkeologi, men også det bredere publikum, spesielt de med særlig interesse for forhistoriske / prototyper i det bredere østlige Middelhavsområdet.

Programmets mål

Fagene er nøye utvalgt, og tar ikke bare hensyn til dagens forskningstrender, men også hva som interesserer allmennheten. Målet med programmet er å presentere arkeologiske bevis fra Egeerhavet, Kypros og andre regioner i det østlige Middelhavet under forhistoriske / prototidiske tider, med fokus på spesifikke fag.

Dermed inkluderer temaer a. monstrene og andre hybrid-skapninger avbildet i forhistorisk kunst og muligens forbundet med magisk og religiøs tro, b. den medisinske og terapeutiske praksisen til de forhistoriske samfunnene i det østlige Middelhavet, c. Betydningen av huset og andre modeller av leire deponert i gravene, helligdommene og andre typer steder og d. presentasjonen og diskusjonen av en rekke ritualer som en integrert del av den menneskelige aktiviteten som er dokumentert i den arkeologiske oversikten over de nevnte områdene.

Program Beskrivelse

  • Modul 1: Hybrid og monstrous skapninger i Minoan ikonografi
  • Modul 2: Sykdom og terapi: medisinsk og annen terapeutisk praksis i forhistorisk østlige Middelhavet
  • Modul 3: Modellering av hverdagen i Egeerhavet og Kypros med henvisning til Egypt
  • Modul 4: Rituell ytelse på minoisk Kreta: arkeologisk og ikonografisk bevis
Program undervist i:
  • Engelsk

Se 26 flere kurs fra E-Learning University of Athens »

Dette kurset er Nettstudier
Startdato
Duration
15 uker
Pris
350 EUR
Deadline
Etter sted
Etter dato