En tverrfaglig historisk, kulturell, miljømessig og diettoversikt

Middelhavet diett fokuserer på å spise mat som hovedsakelig kommer fra planter, som fullkorn, belgfrukter, nøtter, frukt og grønnsaker. Det foreslår også å spise sunne fett som olivenolje i stedet for smør, erstatte salt med urter og krydder og forbruker mest hvitt kjøtt som fisk og kylling, i stedet for rødt * kjøtt.

Dette nettkurset tar sikte på å introdusere deltakere og øke bevisstheten om de typiske middelhavsprodukter og diett, samt den immaterielle kulturarven og varer som er relatert til mat: skikker, tradisjoner, sosial status, kulinariske praksis og verktøy, seremonier, og verdier. Dette kurset er ideelt for alle som er interessert i ernæring og dets flerkulturelle dimensjoner.

Videre tilbyr kurset deg en spennende reise for å utforske kulturer og tradisjoner i Middelhavslandene og hvordan de er forskjellige når det gjelder oppskrifter, matproduksjon og matlaging. Alt ovenfor vil bli analysert nærmere og detaljert i denne online kursdelen av kategorien Immateriell kulturarv. Etter å ha fullført leksjonene, vil deltakerne få et treningsbevis.

Deltaker Profile

Dette e-læringsprogrammet adresserer den som ønsker å lære om middelhavsmatprodukter og kosthold, deres historiske utvikling og relaterte "immaterielle" kulturvarer, samt den sentrale rollen som mat i bærekraftig utvikling.

Programmets mål

Programmets mål er:

  • For å lage sammenhenger mellom Middelhavet landskap og ressurser til produksjon av mat og dannelsen av Middelhavet diett.
  • Å utforske kulturer og tradisjoner i Middelhavslandene knyttet til matproduksjon og matlaging og spore likheter og forskjeller mellom Middelhavslandene.
  • Å spore påvirkning av Middelhavet diett til resten av verden.
  • Å sette pris på betydningen av Middelhavet diett for menneskers helse.
  • Å være klar over mat bærekraftig produksjon og realisere sine forbindelser med tradisjonell praksis innen matproduksjon - landbruk, fiske, husdyr etc.
  • Å være oppmerksom på forbrukernes rolle og ansvar i livssyklusen av mat.
  • Å gjenkjenne kvaliteten på middelhavsmat som en verdifull inntektskilde.
  • Å vedta positiv oppførsel og holdninger til Middelhavet matvarer og mat.

Program Beskrivelse

MODULE 1 Innledning
I denne delen presenteres de grunnleggende middelhavsmatdimensjonene, sammen med omfanget av e-kurset, hovedmålene med e-kurset og innholdsstrukturen til e-kurset.

MODUL 2 Mat, biologisk mangfold og Middelhavslandskapet
Hvordan landskapet og miljøet (klima og naturressurser, vann, biologisk mangfold) "formet" og "definert" produksjon av mat i Middelhavsområdet (basert på spesielle tilfeller fra landbruk, husdyr og fiskeri).

MODUL 3 Utvikling av mat og ernæring i Middelhavet
En historisk oversikt over utviklingen av mat og kosthold fra antikken til våre dager, med særlig fokus på etableringen av den berømte middelhavet "triad": vin og vin, oliven og olje, brød og frokostblandinger.

MODUL 4 Betydningen av Middelhavet diett til menneskers helse
Prinsippene for et sunt kosthold. Middelhavet diettpyramide. Betydningen av Middelhavet diett til menneskers helse.

MODUL 5 Matsikkerhet innen bærekraftig utvikling
"Nexus" av mat, energi, vann og økosystem sikkerhet. Miljøpåvirkningen av matproduksjon. Bærekraftig produksjon av mat. Konsekvensen av forbrukernes valg når det gjelder kosthold og mat.

Program undervist i:
  • Engelsk

Se 26 flere kurs fra E-Learning University of Athens »

Dette kurset er Nettstudier
Startdato
Duration
9 uker
Pris
350 EUR
Deadline
Etter sted
Etter dato